8 de novembre del 2011

CARTA OBERTA DELS JOVES EMPRESARIS CATALANS ALS CANDIDATS A LES ELECCIONS GENERALS DEL 20-N

Catalunya, 7 de novembre de 2011




Benvolguts/des candidats/es,

Amb motiu de les eleccions a les Corts Generals que se celebraran el proper dia 20 de novembre, ens plau i, a la vegada, ens sentim amb l’obligació de traslladar-los algunes propostes concretes que tenen com a base les inquietuds i opinió dels joves empresaris catalans, a l’espera que les tinguin en consideració i les puguin posar en marxa l’endemà mateix de les eleccions. Són les següents:

1. Acord per un nou pacte fiscal o concert econòmic, que permeti gestionar des de Catalunya els impostos que s’hi recaptin.

2. Flexibilitzar el marc laboral amb la finalitat que les empreses siguin capaces d’adaptar-se, en el menor temps possible, als canviants nivells d’activitat econòmica, i amb la finalitat que això redundi en la generació de nous llocs de treball el més aviat possible.

3. Introduir la cultura emprenedora a les escoles, mitjançant el disseny de programes específics conjuntament amb entitats especialitzades.

4. Fer possible la dació en pagament per emprenedors, que faciliti que aquests puguin disposar d’una segona oportunitat que comptarà amb la garantia de l’experiència adquirida.

5. Mesures que facilitin la incorporació gradual i continuada de joves empresaris en els òrgans de govern de les institucions d’àmbit empresarial i econòmic, on fins ara hi han predominat altres generacions.

6. Mesures que permetin l’accés de les pimes, micro-empreses i autònoms a les diferents fons de finançament.

7. Introduir en l’administració incentius que facilitin l’activitat econòmica i implantació immediata de la finestreta única.

8. Gestió més eficient i més responsable dels recursos públics i, sempre, prenent com a base criteris econòmics i socials reals.

A l’espera que considerin aquestes propostes i, sobretot, que siguin capaços de trobar les fórmules més adequades per portar-les a terme en benefici de la reactivació econòmica que ens ha de permetre poder mantenir l’actual estat de benestar, quedem a la seva disposició.


Jordi Solé i Tuyà
President

Federació d'Associacions de Joves Empresaris i Emprenedors de Catalunya (FAJEEC)

3 Comments:

Anònim said...

Jordi,tot això que exposes en el teu article sense un bon finançament que ho respaldi es quedarà en paper remullat

Tenim els polítics que ens mereixem,és a dir, una clase política molt covard.

Cada vegada que hi ha eleccions en clau catalana i espanyola,el principal partit català de CiU es posa a parlar de concert econòmic i sap perfectament que és ABSOLUTAMENT imposible aconseguir-lo ja que es necessitaria una majoria aboluta a Madrid per poder modificar la Constitució,i això Convergència ho sap PERFECTAMENT.......
Això suposaria masses diputats per Catalunya, ja que només en podem aconseguir un màxim de 47 en unes eleccions espanoyles.

Básicament,i no únicament, només es podria aconseguir el concert econòmic a través de un procés independentista.
Un dels prinipals problemes és que el principal partit de Catalunya ( CiU ),hauria de decidir-se a fer un pas ferm cap a un procés de separació amb Espanya.

Però l'actitud molt covard per part dels polítics catalans, disfressada i/o emmascarada amb un i, cada vegada, més falç seny català, i/o centralitat política, responsabilitat d'estat,etc....,ho fa del tot impossible.
CiU no vol mostrar ni la iniciativa ni la valentia política per fer un pas ferm d'acostament cap a ERC per iniciar procés independentista conjuntament,i deixar d'amagar-se darrera del, suposat, seny català.
Es molt probable que Convergència fagi el pas cap a un procés d'emancipació si abans i, només abans, ERC és capaç de començar a restar un nombre considerable de diputats a CiU,obligant al partit nacionalista a moure fitxa per frenar l'hipotètica pèrdua de diputats i,alhora, no quedar en clara evidència i ridícul davant dels canvis històrics que tindran lloc a Catalunya.

Resulta bastant decepcionant adonar-se que, principalment, només per aquests motius, Convergència es veuria obligada a fer el pas que necesita Catalunya,ja que per ella mateixa, no demostra ser capaç de fer-ho, escudant-se, una i una altra vegada, darrera d'un,fins fa poc utilitzat, el falç seny català,i passant per l'actual excusa de que la independència "divideix" el país quan hi ha bsatants més partidaris de la independència que detractors.

Jordi SOLÉ i TUYÀ said...

Benvolgut "anònim",
Personalment penso que CiU és perfectament coneixedora de l'entorn amb el que es troba el país i les possibilitats que hi ha de cadascuna de les opcions.
Penso té la voluntat d'escoltat a la ciutadania i exercir aquelles accions que el pobli li demani.
Estic convençut que si un dia la ciutadania reclama l'estat propi, el govern de CiU assumirà la responsabilitat de gestionar la seva consecució.

Marta Sala said...

Jordi,crec que l'anònim que ha ecrit la seva opinió té bastant o, fins i tot, molt d'encert en reclamar molta més valentia política per part del partit majoritari d'àmbit català,és a dir CiU,deixant de costat la típica i habitual ambigüitat que practica,i defensar sense complexos l'opció de l'estat propi.

Ja fa temps que no hi ha l'excusa d'una manca de teixit social bastant més considerable a favor de la independència que en contra.

I CiU,també és perfectament conscient de l'existència d'un teixit social bastant més considerable a favor de la independència,per deixar d'agitar el fantasma de la por cap a la societat catalana,enlloc de guiar-la i fer-li costat.

Jo també em temo que CiU,necesitarà una hipotètica pèrdua de vots,per afegir-se al moviment independentista,cosa que demostrarà que com a partit majoritari de Catalunya, no té cap intenció de liderar ni abanderar cap iniciativa,i que opta per continuar anant a remolc de la societat catalana.

Una llàstima que els interessos generals de tots els catalans quedin per darrera d'uns pocs i,alhora,grans i inflüents empresaris.