28 de setembre del 2015

CARTA ALS SOCIS DE L'ADEPG - "CAIXES DE VIDRE"

Benvolguts Socis,

A banda de les grans organitzacions empresarials d'àmbit nacional català i d'aquelles altres que tenen un àmbit d'actuació provincial, Catalunya compta amb un ampli conjunt d'organitzacions empresarials que circumscriuen la seva activitat a una comarca o, en alguns casos, com és el de l'ADEPG, a diverses comarques limítrofs.

En un context econòmic com l'actual, en què el creixement pel que fa a la massa social d'aquestes organitzacions territorials -com la nostra- esdevé clau, més d'un es deu preguntar per què aquestes no amplien el seu àmbit d'actuació a les seves comarques veïnes, oferint serveis i avantatges a les empreses d'aquestes altres comarques.

El mapa patronal català s'estructura en una mena de sistema de "caixes de vidre", les quals preserven els diferents territoris a una o altra organització empresarial. Aquestes "caixes de vidre", tot i la seva fragilitat, es conserven gràcies al respecte mutu que ens professem les associacions empresarials de caràcter territorial que desenvolupem la nostra activitat en demarcacions properes, sense endinsar-nos en zones on ja hi ha activa una altra associació empresarial.

Aquest sistema de repartiment del territori que, per altra banda, pot ser molt discutible, a la pràctica, permet una certa estabilitat. És important doncs que, per tal que es mantingui aquesta estabilitat, aquestes organitzacions prenguin plena consciència de la fragilitat d'aquestes caixes de vidre, i procurin mantenir intacte la base que les fa possible, és a dir, el respecte mutu.

L'ADEPG ha d'estar sempre oberta a nous horitzons i té l'aspiració de convertir-se en la gran organització empresarial que ocupa la franja territorial que separa les grans conurbacions de Barcelona i Tarragona, i que té com a columna vertebral la C-15.

La nostra organització compta amb estructura, fortalesa i capacitats acreditades per assumir la incorporació de nous àmbits territorials al nostre actual àmbit d'actuació. De fet, des de molts punts de vista, ens resultaria interessant emprendre aquest camí.

No obstant això, l'ADEPG romandrà fidel a l'actual esquema de repartiment territorial mentre es mantinguin intactes les esmentades caixes de vidre.

Jordi Solé Tuyà
President de l'ADEPG

Bookmark and Share

0 Comments: