26 de setembre del 2009

ESPANYA... ON VOLS ANAR A PARAR?

La mala gestió econòmica del govern Zapatero és una evidència que està deixant al president més sol que la una. A més, ni els que formaven part del seu propi equip, volen ser còmplices d’un desgavell de recursos públics com aquest, i l’abandonen.

La bombolla del sector de la construcció ens va portar a la bombolla del “pleno empleo” i, un cop ha esclatat la primera, també ha esclatat la segona. Més d’un vint per cent d’atur a partir del proper any és un drama social, però ho és també econòmicament, doncs suposa una llosa que frenarà el consum intern.

Ja fa mesos i anys que era el moment de començar a pensar a què es vol dedicar aquest país després d’haver-se dedicat els últims anys, quasi en exclusiva, a la construcció.

Si tot plegat fa uns mesos que el govern va reconèixer que hi havia crisi, segurament encara trigarà alguns mesos més en començar a planificar en quines noves activitats es podran recol•locar tots aquests treballadors que ara són a l’atur.

Identificar noves activitats d’alt valor afegit, formar-ne als professionals, dissenyar i construir les infraestructures necessàries i consolidar aquestes noves activitats per tal que puguin absorbir quatre milions d’aturats, no són fites que es puguin assolir d’un any per l’altre.

Per aquest motiu els governants no haurien de deixar passar ni un minut en posar-s’hi a treballar, però malauradament no tenim cap indici que això sigui així.

Bookmark and Share

0 Comments: