29 d’octubre del 2010

WHERE IS CATALONIA?

El proper dilluns una delegació de les Joves Cambres de Catalunya, formada per una vintena de joves emprenedors i empresaris, partirem cap al Japó, concretament a la ciutat d’Osaka, on participarà en el Congrés Mundial que celebra anualment la Junior Chamber International. Malauradament encara haurem de fer escala a Amsterdam en no disposar de vols directes des de Barcelona. Però d’això, ja en parlarem un altre dia.

Aquesta entitat catalana és una de les poques que gaudeixen de reconeixement internacional i la seva participació en l’esdeveniment internacional propi més important constitueix la màxima expressió de l’exercici d’aquest dret tant preuat.

Arribats a aquest punt, cal posar de manifest que no més de sis o set territoris d’arreu del món gaudeixen del reconeixement internacional de la Junior Chamber International, essent Catalunya un d’ells. Els camins que han hagut de seguir cadascun d’ells i els motius que els han portat a gaudir d’aquesta condició són ben diferents i cap, repeteixo cap, és idèntic al de Catalunya.

Així doncs, Catalunya participarà, entre més d’un centenar de països, com a membre de ple dret en l’Assembla General, situant-nos físicament entre Canadà i Colòmbia.

Les oportunitats que suposa per la delegació catalana el fet de poder participar en aquest esdeveniment són múltiples i diverses, i passen per exemple pel coneixement d’altres cultures, religions, races i maneres d’afrontar els reptes, tant personals com d’empresa; per ampliar la xarxa de contactes; i formar-se en habilitats directives, entre d’altres.

Però sobretot vull ressaltar l’oportunitat que ens oferiran, no només els joves japonesos, sinó joves d’arreu del món, de contestar-los la pregunta “Where is Catalonia?”. Serà llavors quan, aprofitant l’avinentesa, la nostra delegació tindrà la responsabilitat d’aprofitar una gran oportunitat per transmetre al món, mitjançant el boca-orella, la grandesa del nostre país, de la nostra gent, de les nostres institucions i la identitat pròpia que ens diferencia dels nostres veïns.

També m’agradarà explicar-los que el país del que estem parlant, Catalonia, serà probablement el proper nou estat de la Unió Europea.

Bookmark and Share

0 Comments: